sunnuntai 11. toukokuuta 2014

AFS - ORIENTAATIOLEIRI










Ranskaan lähtijät




Koko poppoo




Viime viikonloppuna oli viimein pitkään odotettu orientaatioleiri!
Lähdin launtai aamuna 7 junalla viiden muun vaihtarin kanssa junalla kohti Helsinkiä. Siellä sitten näimme muita tulevia maailmanvalloittajia ja oli ihanaa taas nähdä miitin jälkeen niitä ketkä siellä oli. Hypättiin busseihin ja mentiin Nuuksioon kokouskeskushotelli paikkaan. Koko leirillä oli 120 tulevaa vaihtaria + ohjaajia. Tuonne leirille tuli siis kaikkiin muihin maihin paitsi jenkkeihin lähtevät plus pk seudun jenkkeihin lähtijät. Meidät oli jaettu pienempiin ryhmiin joihin alku puheiden jälkeen siirryttiin. Launtai koostui lähinnä tällaisella kaavalla: sessio, ruokailu, sessio, ruokailu, sessio, ruokailu. Sessiot käytiin siis pienissä ryhmissä ja niissä käytiin läpi asioita vaihdosta (tietty) teoriassa. Ne oli tosi hyödylisiä, mutta melko tylsiä. Lopuksi ne kuitenkin kääntyi aina siihen, että sessioiden vetäjä (ex-vaihtari) kertoi omista kokemuksistaan mikä oli parasta ja hyödyllisintä koko sessioissa :D Launtai illalla istuttii vähän pienemmässä porukassa ja juteltiin ja naurettiin paljon! Sunnuntai meni samalla kaavalla aamusta kunnes viimeinen, ja odotetuin, sessio alkoi: maaryhmät!! Tiesin jo valmiiksi 6/8 Ranskaan lähtevistä, koska huone jaot oli tehty maittain, ja olin samassa huoneessa ihanien Heidin ja Ainomaijan kanssa. Meille veti ton session Ranskassa viime vuonna ollu tyttö ja sen koko session olisi pitänyt mennä jonkun kaavan mukaan, mutta kyseltiin vaan koko ajan hänen omista kokemusksistaan ja oon ainakin ite sitä mieltä, että kaikkein parhainten pystyy valmistautumaan toisten kokemusten mukaan (vaikka jokaisen vuosi on yksilöllinen). Meitä on lähössä siis Ranskaan 6 tyttöä ja 2 poikaa. Siinä iltapäivällä sitten oli aika hypätä busseihin takaisin ja nokka kohti Rautatieasemaa taas. Jäätiin Helsinkiin pyörimään pienemmän porukan kanssa hetkeksi aikaa ja kun piti sanoa heipat oli se aika hämmentävää. Tiiän että tämä kuulostaa hassulta, mutta vaikka olin nähnyt jotkut ihmiset vain yhden kerran, niin heistä tuli älyttömän tärkeitä lyhyessä ajassa. Tuntuu, että ne ymmärtää parhaiten ja jotenkin vaan juttu kulkee hyvin, on hauskaa ja nauraa paljon. Tietty ollaan sovittu, että nähään ennenkuin kaikki lähtee, mutta silti, on se tyhjentävää ajatella, että nähään ehkä seuraavaksi joskus vuoden päästä. Siinä alko kanssa miettimään sitä, kun lähtee sieltä Ranskasta, millaista se tulee olemaan kun hyvästelee niitä ihmisiä siellä (jos edes saan kavereita :D) ?! Jos saat kavereita ympäri maailmaa, nää ihmiset täällä sentään on samassa maassa ja mantereella. Hypättiin Liinan (Ranskaan) kanssa Turun junaan ja oli jotenkin masentavaa tulla takaisin vaikka toi leiri olikin vaan viikonlopun. Leirillä kans tuli hetkellisesti sellasia ahdistus hetkiä, ku selitettiin niissä sessioissa kaikenlaista, niin sitten se lähtö iski taas realistisemmaksi. Tää kuulostaa varmaan siltä taas etten ois miettiny tätä vaihto juttua perinpohjasesti, mutta älkää huoliko kyllä olen :D

Nyt on vietetty äitienpäivää sukulaisten kanssa ja ens vuonna ei sitten vietetäkkään äitienpäivää täällä Suomen maassa, hui.

Nauttikaa keväästä, kesä on tulossa! Mulla on enää 7 normaalia koulupäivää ja sitten heihei suomi koulu vuodeksi ;) Ei sinänsä et ranskan koulu ois parempi... päinvastoin :D

iida

2 kommenttia :

  1. On kyl oikeesti niin outoo et toi orientaatioleiri on nyt ohi. Niin paljon porukkaa joilla on sama tavoite tässä lähitulevaisuudessa ja niin paljon juteltavaa. Niin moneen olisi vielä halunnut tutustuu ja jokaikiseen paremmin! Just et vaihtovuos muuttu realistisemmaks iski muhunki kovaa. :o Tehää vielä näistä hetkistä Suomen kamaral mahtavia!! :):)

    glbtr-mira.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ihan hassua ajatella et seuraava asia mikä tässä vaihto jutussa on on se lähtö :o Se leiri oli kyllä iha mahtava! Kaikki ihmiset oli ja on niin ihania! Otetaan kaikki irti täällä suomessa :)

      Poista