tiistai 30. joulukuuta 2014

GRENOBLE








Oltiin viime perjantaina norjalaisen Mathilden ja chileläisen Pablon kanssa Grenoblessa. Tosi ihana päivä oli vaikka hävitinki mun pankkikortin, he. Toi kaupunki on kirjaimellisesti noitten kaikkien vuorien keskellä ja ihan törkeen ihana paikka! Meille osu viellä hyvä päivä ja aurinko paisto koko päivän. Noustiin tollasella lasketteluhissin tyylisellä jutulla ylös näköala paikkaan ja istuttiin siellä varmaan 2 tuntia.

Haluisin kirjoittaa jotain siitä että miten nää ranskalaiset on kavereittensa kanssa. Tosiaan kun sitä koulua on aika kiitettävästi ja nää viellä tekee hulluna läksyjä sun muita niin ei lomien ulkopuolella jää hirveesti aikaa mihinkään muuhun. Tietty viikonloppusin, mutta yleisesti tosi monilla on joku harrastus mikä vie viikonloppusin kaiken ajan tai sitte vaan vietetään perheen kanssa aikaa. Nyt kuitenkin kun on loma niin silti näillä on tosi paljon koulujuttuja ja monet tietty lähtee sukuloimaan kauemmas ja niin. Mua tää asia vähän turhauttaa, koska ikinä ei oikeen tiiä onko niitä kavereita vai ei kun ei vapaa ajalla niin hirveesti nää. Toisaalt taas koulussa mulla on paljonkin kavereita ja en oo koskaan yksin. Toisaalta kolme eri porukkaa pyysi viettämään uutta vuotta niitten kanssa. Tääkin on yks kulttuurikysymys, koska kun oon kysyny joitaki hengaamaan ni nää kysyy että mitä me muka voidaan tehdä? Tääl ei mennä vaan ulos ja olla niikun suomessa tai ei vaan lähetä johkin kaupunkiin ilman mitään suunnitelmaa. Monet kyl sanoo että kun tulee kevät niin tää maa vähän niiku herää eloon ja kaikki liikkuu enemmän ulkona. Pitäisi vaan olla tyytyväinen siihen mihin on tässä 4 kuukaudessa päässy, koska kuitenkin näillä kaikilla on ollu vuodet aikaa luoda näitä suhteita. 

iida

p.s. hyvää vuotta 2015 kaikille!

3 kommenttia :

  1. aivan ihania kuvia ja vihdoin löysin tälläsen hyvän vaihtariblogin, sait uuden seuraajan :3
    http://nellahoneysblog.blogspot.fi/ tsemppiä♥

    VastaaPoista
  2. Grenoble on niin ihana <3 😍 oon siis ite asunu tuolla 3 vuotta ja voin sanoo että oli kyllä niin mahtava kaupunki missä asua <3

    VastaaPoista